Süli Jánost nevezték ki a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójává
2009. március 23., hétfő

2009. március 23-án rendkívüli közgyűlést tartott a Paksi Atomerőmű Zrt. (PA Zrt.), a főtulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) kezdeményezésére.

A közgyűlés napirendi pontján szerepelt az igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok visszahívása és megválasztása.
A főtulajdonos előterjesztése alapján a Közgyűlés Kovács Józsefet, dr. Kocsis Istvánt, Faller Dezsőt, Bergsmann Györgyöt és dr. Baráth Csabát 2009. március 23-i nappal visszahívta az igazgatóságból.

A főtulajdonos előterjesztése alapján a Közgyűlés Vitézy Andrást és Rábai Attilát 2009. március 23-i nappal visszahívta a felügyelő bizottságból.

A közgyűlés az Igazgatóság tagjává választotta 2009. 03. 24-től Süli Jánost, Szuper Józsefet, Löffler Gábort, dr. Harangozó Tamást és Szakács Tibort. A közgyűlés a felügyelő Bizottság tagjává választotta 2009. március 24-től Faller Dezsőt és Herke Attilát.

A közgyűlés Kovács József vezérigazgatót a mai napon beosztásából felmentette, és a PA Zrt-nél fennálló munkaviszonyát az alapszabállyal összhangban megszüntette.
(Kovács József 2005. január 12-e óta látta el a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói teendőit.)

A Közgyűlés a főtulajdonos MVM Zrt. kezdeményezésére 2009. március 24-től Süli Jánost a PA Zrt. vezérigazgatójává nevezte ki. (Süli János 1980.-tól dolgozik az atomerőműben, 2005. január 15-től az üzemviteli igazgatói tisztséget töltötte be.)

Süli János szakmai önéletrajza:


Süli János, Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója
PaksNET online információk