[ PaksNET - Paks város virtuális kapuja - Ablak a NET-re ]
PaksNET - Paks város virtuális kapuja - Ablak a NET-re    

[ A honlap kezdőlapjára ] [ TEOL megyei hírei ][ RSS24 friss belföldi hírei ]

Hírarchívum
- 2013 -
- 2012 - - 2011 -
- 2010 - - 2009 -
- 2008 - - 2007 -
- 2006 - - 2005 -
- 2004 - - 2003 -
- 2002 - - 2001 -
- 2000 - - 1999 -
kövess a Facebook-on
Paksi gólyák
Kattintson a képre a nagyításhoz
Paksi hírek
[ Fortuna Rádió a jókedv adó a 96.3 MHz-n ]
[ TEOL ]
[ Paksi Hírnök - A város hírblogja ]
[ TelePaks TV YouTube csatornája ]
[ Paks Város Önkormányzata ]
[ Paks-Press Hírügynökség ]
[ YouTube - Paksi események ]
PaksNET videói
[ Hírek Paksról az elmúlt 168 órában ]
[ Hírek Paksról ]
[ Hírek Paksról az elmúlt 7 napban ]
[ RSS24 friss hírei Paksról - Klikk a nagyítóra! ]
Honlap gyűjtemény
[ Paksi cégek, alapítványok, egyéni weblapok, .. ]
[ Tolna megyei cégek, alapítványok, egyéni weblapok, .. ]
Paksi helyijárat
Paksi helyijáratok
KIKAPCSOLÓDÁS
PaksNET
[ Rövid hírek ]Céggyűrű kitüntetések a paksi atomerőmű dolgozóinak - 2017.10.12.

Fotóalbum a Céggyűrű-átadó ünnepségrőlMVM Paksi Atomerőmű Zrt. Céggyűrű-átadó ünnepségére a Csengey Dénes Kulturális Központban került sor 2017. október 12-én. Az idén is a Társaság húsz dolgozója részesült ebben az elismerésben. Az aranygyűrűket Hamvas István vezérigazgató adta át ünnepélyes keretek közt.

Angyal Ferenc Karbantartás Irányítás Osztály
Ádler Kornél Turbina Osztály
Csányiné Kern Aida Munka- és Személyügyi Osztály
Cseriné Polgár Ágnes Minőségirányítási és Működés-fejlesztési Osztály
Dobó József István Biztonsági Főosztály
Fenyvesi Csaba Külső Technológiai Osztály
Horváth Miklós Ferenc Paks II. Zrt. vezérigazgató-helyettes, engedélyezési és felügyeleti igazgató
Jantner József Gépész Műszaki Osztály
Lacza István Turbina és Forgógép Karbantartó Osztály
Makó Gábor Péter Irányítástechnikai Üzemviteli Osztály
Nagy Sándor Reaktor és Készülék Karbantartó Osztály
Oldal Ottó Vegyészeti Technológiai Osztály
Orbán Mihály Metrológiai Üzem
Péter Lajos István Híradástechnikai Osztály
Spieszné Bognár Judit Gazdálkodási és Kontrolling Főosztály
Számel László Üzemirányítási Osztály
Százuj István Atomerőmű Bővítési és Koordinációs Kiemelt Projekt
Szili László Irányítástechnikai Műszaki Osztály
Tell Ferenc Turbina és Forgógép Karbantartó Osztály
Vida Zoltán Fejlesztési és Elemzési Osztály

Az ünnepségen részt vett Süli János tárca nélküli miniszter, Lenkei István a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, Szabó Péter Paks polgármestere, valamint dr. Zsuga János, az MVM Zrt. vezérigazgatója.

Bővebben (videók, fotóalbum) ... [ Bővebben ]


[ Rövid hírek ]A Magyar Sajtó Napján átadták az Urántoll és az Atomtoll díjat - 2016.03.11.

[ Magyar Sajtó Napja - 2016 ]Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a Magyar Sajtó Nap alkalmából 2016. március 11-én az Erzsébet Nagy Szállodában tartott ünnepségen újságírókat díjazott.

Az idei Urántoll díjazott Szládek Balázs, a legjelentősebb nemzetközi energetikai portál, a Platts magyarországi munkatársa lett.

Az Atomtoll díjat az Atomerőmű újság olvasóinak szavazatai alapján Lehmann Katalin kapta, aki az atomerőmű környezetének kulturális programjairól, híreiről szóló írásaival járult hozzá a lap olvasottságához és népszerűségéhez.

Fotógaléria ... [ Bővebben ]

 

[ Rövid hírek ]Örökségünk mottóval mozgalom indult - 2016.01.27.

[ Örökségünk ]A Magyarság Házában tartott sajtótájékoztatón Örökségünk mottóval mozgalom indítását jelentette be Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár.
A kezdeményezés célja, hogy egy dal segítségével megszólítsák a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

Bővebben ... [ Bővebben ]

 

Örökségünk – Énekeld! Rögzítsd! Töltsd fel! - közvetlen link

 

[ Rövid hírek ]Céggyűrű 2015 - Nyugdíjba vonulók köszöntése - Alapkőletétel 40 éves jubileuma - 2015.10.16.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. huszonnegyedik alkalommal Céggyűrű-átadó ünnepséget rendezett a Csengey Dénes Kulturális Központban 2015. október 16-án. A kollektíva javaslata, és a kuratórium döntése alapján idén húsz fővel gyarapodott a paksi atomerőmű legrangosabb kitüntetésével elismert dolgozók közössége.
A díjazottakat Iványi Krisztina méltatta, majd Hamvas István vezérigazgató adta át a Céggyűrűt a következőknek:

Balázs István Pál, Bokor László, Bolla Lajos, Csöndes József, Frast Gábor, Galgóczy Sándor, Göttli József, Györki Mihály, Horváth László, Illés Rozália, Jakab Albert, Juhász Gábor, Koczka Jánosné, Miholics János, Noszek József, Straubinger József, Szabó Györgyné, Szabó János, Takács Imre Ferenc, Vargáné Kovács Mária.

Az elismerések átadása után Hamvas István vezérigazgató és Bognár Péter humánigazgató búcsúztatta az idei évben nyugdíjba vonuló munkatársakat.
A díjátadó esten Farkas Gábor Gábriel és zenekara adott műsort, majd dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató pohárköszöntője után kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünnepség.

Fotógaléria ... [ Bővebben ][ Rövid hírek ]40 éve tették le a Paksi Atomerőmű alapkövét - 2015.10.09.

AlapkőletételAz MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2015. október 09-én ünnepelte alapkőletételének 40. évfordulóját. A Paksi Atomerőmű mostanra a hazai villamosenergia-termelés több mint felét biztosítja.

Fotógaléria ... [ Bővebben ]

 [ Rövid hírek ]Találkozás című festmény kiállítás Kőszegen - 2015.09.05.

A Csók István Művészkör tagjának, Zsarnai Sándornak és meghívott vendégének, a paksi Pokorni-Lovas Katalin TALÁLKOZÁS c. festmény kiállításának megnyitó ünnepségére került sor 2015. szeptember 5-én /szombaton/ 18 órakor a Hotel Írottkő aulájában.
A tárlatot megnyitotta Huber László Kőszeg város polgármestere. Fellépett: Kőszegi Vonósok és a szombathelyi Pulay Teréz, Neszmélyi András duó /fuvola, klarinét/.

Találkozás / Kőszeg 2015.09.05. - közvetlen link
A videó ideje 16:57, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080i (Full HD)[ Rövid hírek ]Dr. Barok József Pongrácz Sándor-díj elimerésben részesült - 2015.08.13.

[ Dr. Barok József ]Dr. Barok József hosszabb betegség miatt nem tudta átvenni az egészségügyben dolgozók tiszteletére a Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepségen a Pongrácz Sándor-díjat, ezért 2015. augusztus 13-án kapta meg az elismerést az Erzsébet Nagy Szállóban családja, munkatársai, illetve a képviselő-testület tagjai körében.

Bővebben ... [ Bővebben ][ Rövid hírek ]Részleges napfogyatkozás - 2015.03.20.

Fénykép a részleges napfogyatkozásról 2015. március 20-án Paksról nézve:

Napfogyatkozás - 2015

Az 1999. év archívumából:
- A teljes napfogyatkozás ürügyén 5 napos programot szerveztek Pakson, 1999. augusztus 10-től 14-ig. Bővebben ... [ Bővebben ]
- David Rosenthal által készített fotó a teljes napfogyakozásról Pakson ... [ Bővebben ][ Rövid hírek ]Urántoll és Atomtoll díj átadása - 2015.03.12.

Erzsébet Nagy Szállodában 2015. március 12-én a Magyar Sajtó Napja alkalmával az MVM Paksi Atomerőmű Zrt és az önkormányzat által közösen megrendezett ünnepségen az Elektrotechnika szaklap főszerkesztője Tóth Péterné kapta a Paksi Atomerőmű Urántoll díját.

Az Atomtoll olvasói díjat pedig az Atomerőmű újság szerkesztőségének tagja Gyöngyösiné Nyul Petra, a paksi atomerőmű munkatársa vehette át, amelyet az Atomerőmű újságban publikálók elismerésére alapítottak.

Fotóriport az ünnepségről ... [ Bővebben ][ Rövid hírek ]20 éves lett a Fortuna Rádió 2015. március 1-jén! - 2015.03.01.

20 éves lett a Fortuna RádióEbből az alkalomból vasárnap egész napos szülinapos különkiadással jelentkezett a Rádió. A 15 fős, teljes stáb folyamatosan vezette a műsort, meglepetés vendégek érkeztek, régi kollégákat leptek meg telefonhívással, és persze játszottak a hallgatókkal. 
Vasárnap a nap egyik fénypontja volt, hogy a rádió 20. évének apropóján „Örökös Rádió Tagságot” adományoztak annak a nyolc kollégának, akik törzsgárdaként a leghosszabb ideje dolgoznak folyamatosan a Fortuna rádiónak.
A rádió alapító tagjaiként, 20 éve fortunás kollégák: Vida Tünde, Schuckert József, Herfort Róbert, Zomborka Zoltán, Kozma Győző és nem utolsó sorban Sajnovics László, aki az első tulajdonosi kőrnek is tagja volt. 19 éve csatlakozott a fortunás kollégákhoz Hahn Szilvia, 18 éve S. Szabó Gabriella. A nyolc „Örökös Tag” díszoklevelet, ajándékot és természetesen Fortuna pezsgőt vehetett át Strasszer Andrea ügyvezetőtől. . ...

Bővebben ... [ Bővebben ]

20 éves a Fortuna Rádió / Paks 2015.03.01. - közvetlen link
A videó ideje 15:08, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080i (Full HD)

[ Rövid hírek ]Minősített Közművelődési Intézmény Címet kapott a Csengey Dénes Kulturális Központ - 2015.01.22.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából városi ünnepséget szervezett Paks Város Önkormányzata a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében 2015. január 22-én. Barnabás István alpolgármester köszöntőbeszédét követően Süli János Paks város polgármestere a színpadon gratulált a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársainak a „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” birtoklásáért. ...

Bővebben ... [ Bővebben ]

Minősített Közművelődési Intézmény / Paks 2015.01.22. - közvetlen link
A videó ideje 7:45, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)
- GoPro-s felvétel


[ Rövid hírek ]Magyar Nukleáris Társaság XIII. Nukleáris Technikai Szimpóziuma Pakson - 2014.12.05.

MNT

A Magyar Nukleáris Társaság (MNT) 2014. december 4-5. folyamán tartotta éves műszaki-tudományos összejövetelét Pakson, az Erzsébet Nagy Szállodában. A XIII. Nukleáris Technikai Szimpózium célja a hazai eszmecsere elősegítése, egymás kölcsönös tájékoztatása a folyó tevékenységről, aktuális eseményekről, valamint a szakemberek, kutatók és a szakma ifjabb művelői közötti kapcsolatépítés. ...

Bővebben (+ képriport) ... [ Bővebben ]

Magyar Nukleáris Társaság Szimpóziuma Pakson / Paks, 2014.12.05. - közvetlen link
A videó ideje 15:20, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

 

[ Rövid hírek ]Pierre Gest: a paksi atomerőmű odafigyel az üzemeltetés biztonságára - 2014.11.13.

OSART - 2014Véget ért a Paksi Atomerőműben magyar kérésre végzett nemzetközi biztonsági felülvizsgálat, mely tartott 2014. október 27-től november 13-ig. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) égisze alatt működő OSART team (Operational Safety Review Team) jó benyomásokkal távozott, nem tárt fel a biztonságot megkérdőjelező hibát.

Ez a típusú vizsgálati program már több mint harminc éves múltra tekint vissza, így az egyik legalapvetőbb biztonsági felülvizsgálat a nukleáris iparágban. A vizsgálat terjedelme tíz területet ölel fel (Menedzsment, adminisztráció és szervezeti felépítés; Üzemvitel; Karbantartás; Műszaki háttértámogatás; Sugárvédelem, Súlyos balesetkezelési terület, Vegyészet, Üzemeltetési tapasztalatok; Képzés és oktatás; Baleseti tervezés és felkészülés), és lefedi az atomerőmű szinte teljes működési spektrumát. ...

Bővebben (+ képriport) ... [ Bővebben ]

OSART-vizsgálat a Paksi Atomerőműben / Paks, 2014.11.13.
-
közvetlen link
A videó ideje 16:23, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

 

[ Rövid hírek ]Kisfilm idézi fel a Paksi Hírnök 25 évvel ezelőtti indulását - 2014.11.06.Egy mutatványszámmal kezdődött 1989 őszén a Paksi Hírnök története. Ennek az eseménynek a 25 éves évfordulója alkalmából a lap jelenlegi szerkesztősége mutatta be azt a kisfilmet, amely az akkori emlékeket felidézi, köztük a lap indulását és az odáig vezető utat. Erről beszél a kisfilmben Beregnyei Miklós, a lap első főszerkesztője, valamint Herczeg Ágnes és Gutai István a Paksi Hírnök egykori szerkesztője. ...

Bővebben (+ képriport) ... [ Bővebben ]

A kisfilmet készítette: Dávid Ildikó, Babai István, és Kövi Gergő
25 éves a Paksi Hírnök / Paks 2014.11.06. -
közvetlen link
A videó ideje 17:11, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

A Paksi Hírnök 25 éves évfordulója alkalmából a lap jelenlegi főszerkesztője Kövi Gergő mondja el gondolatait a lapról, majd Barnabás István Paks város alpogármestere szól a jelenlévőkhöz az alábbi videóban.

25 éves a Paksi Hírnök / Paks 2014.11.06. - közvetlen link
A videó ideje 8:07, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

 

[ Rövid hírek ]MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Céggyűrű ünnepsége - 2014.10.17.

Huszonharmadik alkalommal adták át a Céggyűrű elismerést a Csengey Dénes Kulturális Központban 2014. október 17-én, melynek során huszoneggyel gyarapodott a Paksi Atomerőmű legrangosabb kitüntetésével elismert dolgozók közössége. Az atomerőmű 1992. óta részesíti e rangos elismerésben a legkiválóbb munkatársait. A Céggyűrű jelentőségét emeli, hogy odaítéléséről a kollégák javaslata alapján dönt a kuratórium.
Az ünnepi eseményen megjelent Baji Csaba elnök-vezérigazgató, az igazgatóság elnöke, Hamvas István vezérigazgató, Fichtinger Gyula az Országos Atomenergia Hivatal elnöke, Horváth Kálmán Tolna megye kormánymegbízottja.
Az ünnepi beszédek után átadták a Céggyűrű kitüntetéseket, melyben a következők részesültek:
Árvay Tamás csoportvezető, Baricz Gábor üzemvezető, Blatt György karbantartó lakatos, Feil Ferenc osztályvezető, Frányóné Tamás Etelka csoportvezető, Heisler Gábor művezető, Horváth Szilárd osztályvezető, Horváthné Adorján Rozália analitikus laboráns, Kajári Csaba Attila művezető, Kalamár László logisztikai csoportvezető, Kálya Zoltán csoportvezető, Kaszás István üzemviteli technológiai vezető, Nagy János László műszaki gazdasági munkatárs, Réhm Miklós csoportvezető, Riger Ferenc raktáros, Sáfrány István szolgálatvezető, Sápi József ügyeletes mérnök, Szabó Szilárd Tibor csoportvezető, Taba István karbantartási ellenőr, Tóthné Laki Éva csoportvezető. A huszonegyedik gyűrűt Szabó Benjamin az atomerőmű első kormánybiztosa, illetve vezérigazgatója vehette át.
Ezt követően Szabó Benjamin a II. blokk elindításának harmincadik évfordulója alkalmából emlékező beszédet mondott, majd oklevelet adott át azoknak, akik 1984. szeptember 5-én részt vettek a II-es blokk párhuzamos kapcsolásában.
Ezután Bognár Péter humánigazgató az idei évben nyugdíjba vonulóknak adott át emléklapot és ajándékot.

Képgaléria a Céggyűrű ünnepségről .... [ Bővebben ]

MVM PA Zrt. nyugdíjba vonulók búcsúztatása / Paks 2014.10.17.
-
közvetlen link
A videó ideje 8:48, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

Szabó Benjamin emlékező beszéde, Emlékoklevelek
átadása / Paks 2014.10.17. -
közvetlen link
A videó ideje 10:01, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Céggyűrű ünnepsége /
Paks 2014.10.17. -
közvetlen link
A videó ideje 15:57, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)

Az elismerések átvétele után a színpadon Vincze Lilla és zenésztársai előadását tekinthették meg a díjazottak és hozzátartozóik. Majd az állófogadás előtt pohárköszöntőt mondott Fichtinger Gyula az Országos Atomenergia Hivatal elnöke.


[ Rövid hírek ]Geofizikai mérések kezdődnek az új atomerőművi blokkok építéséhez - 2014.08.25.

Tolna megyében folytatódik az MVM Paks II. Zrt. telephely-vizsgálati programja A Tolna megyei Dunaszentgyörgy, Gerjen, Paks, Pusztahencse, Tengelic, Fadd térségében folytatódik az MVM Paks II. Zrt. megbízásából az új atomerőművi blokkok létesítéséhez, majdani biztonságos működésének szavatolásához szükséges telephely-vizsgálati program. Az augusztus 15-én indult 3D szeizmikus mérések a Kalocsai, a Paksi és a Tolnai Járás több településén, összesen 294 négyzetkilométeres területet érintenek. A társaság ismét sajtótájékoztatón számolt be a mérések műszaki jellemzőiről, időzítéséről, az esetleges károk teljes megtérítésére vonatkozó információkról. ...

Bővebben ... [ Bővebben ]


[ Rövid hírek ]Szeptemberben startol a III. Atomfutás - 2014.08.06.

Atomfutás - PaksMár csak egy hónap, és rajthoz állnak Magyarország legtöbb kihívással – köztük a „brutálAtom” versenyszámmal – kecsegtető futóversenyének indulói. A paksi Atomfutás lényegében 3 különböző verseny lesz egy napon, olyan számokkal, amelyek között profi és amatőr futók, vállalkozó kedvű baráti társaságok és családok, valamint közismert sztársportolók és művészek is megtalálják a nekik való versenytávokat. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. segítségével idén már harmadik éve megvalósuló Atomfutás ez alkalommal is a paksi Kenyér-, Hal- és Borünnep elnevezésű gasztronómiai fesztivál programrészeként várja a szabadidősport kedvelőit.

Bővebben ... [ Bővebben ]


[ Rövid hírek ]Kávé, Bor és Pálinka ünnepe a Szent Iván-éji Mámor Pakson - 2014.06.28.

Idén második alkalommal rendezik meg a Szent Iván-éji Mámor keretében a Kávé, Bor és Pálinka Fesztivált június 28-án, szombaton Pakson, a Sárgödör téren. A fesztiválon megtalálhatók lesznek a környék pálinkaházai, borászatai és különleges kávékkal is várják az érdeklődőket. Eljönnek a térség kézművesei és termelői, bemutatják portékáikat, sajtjaikat és egyéb termékeiket. A gasztro teraszon finom ételekkel várnak mindenkit.
Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a grill ételek és a FabroBurger lesz a gasztro terasz fő attrakciója. Chefek a látvány grill konyhán a vendégek előtt készítik el az ételeket. A fröccs teraszon a Foci VB 2014 aznapi mérkőzését kivetítik és hozzá egy játékot fognak kapcsolni.
A Fesztiválon a KiSTeHéN ÉLŐ koncertet ad a Sárgödör téren a Kávé, Bor és a Pálinka ünnepén a Szent Iván-éji Mámor során.[ Rövid hírek ]VII. Paksi Harmonika Fesztivál - 2014.06.27-28.

A VII. Paksi Harmonika Fesztivált 2014. június 25-28. (szerda-szombat) között rendezik meg Pakson. Sztárvendégek lesznek Alexander Poeluev és a New-Centropezn Quartet (Oroszország), valamint Vladimir Zubitsky (Olaszország). A fesztivál ideje alatt az olasz SCANDALLI, VIGNONI és a magyar PETROMAESTRO harmonikák kiállítása tekinthető meg. Az ünnepélyes megnyítót június 25-én, szerdán tartják az Erzsébet Nagy Szállodában.

VII. Paksi Harmonika Fesztivált programja ...[ Rövid hírek ]Paks új köztéri alkotása a Trianon-emlékmű - 2014.06.04.

Trianon emlékszobor avatás Pakson a Nemzeti Összetartozás Napján, 2014. június 4.-én.
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen a paksi Gesztenye-soron, a Duna parton felavatták a Trianon-emlékművet. Az emlékmű Gaál Tamás szobrászművész alkotása.

A megemlékezésen beszédet mondott Hajdú János Paks város polgármestere valamint határon túli szerzők műveiből hallhattak részleteket a megjelentek. Az emlékművet megáldotta Szabó Vilmos Béla evangélikus esperes és Lenkei István református lelkész.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a Nemzeti Összetartozás Napjává.

Képgaléria a Trianon emlékszobor avatásáról .... [ Bővebben ][ Rövid hírek ]Paksi Gyógyászati Központ ünnepélyes átadása - 2014.05.09.

Ünnepélyes keretek között átadták 2014. május 9-én, pénteken a Paksi Gyógyászati Központ mozgásterápiás részlegét és gyógyfürdőjét.
Kern Andrea és Klenk Csaba építészek által tervezett épület átadásakor köszöntőt mondott Hajdú János, Paks város polgármestere, dr. Sztruhár Sándor, Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője és dr. Bodnár Imre, Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. ...

Képgaléria a Paksi Gyógyászati Központ ünnepélyes átadásáról .... [ Bővebben ]

Bővebben ... [ Bővebben ]


[ Rövid hírek ]Időszaki tárlat az Atomenergetikai Múzeumban - 2014.04.29.

Az MVM Paksi Atomerőmű Atomenergetikai Múzeuma (AEM) A kibernetika hőskora – avagy volt élet a PC előtt címmel időszaki tárlatot rendezett a múzeum galériáján 2014. április 29-én. Képes Gábor az ünnepélyes megnyitón születésének 119. évfordulója alkalmából méltatta Nemes Tihamér munkásságát, egyben örömét fejezte ki, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a túrkevei Finta Múzeum közös kiállításának anyaga az Atomenergetikai Múzeum sokak által látogatott gyűjteményében lelt ideiglenes otthonra. ...

Képgaléria a tárlatról .... [ Bővebben ]

Bővebben ... [ Bővebben ]

 

 

[ Rövid hírek ]A magyarok több mint háromnegyede támogatja a Paksi Atomerőmű működését - 2014.02.13.

Évindító sajtótájékoztatót tartott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., ahol Hamvas István vezérigazgató ismertette az elmúlt év eredményeit és az idei év célkitűzéseit.

Képgaléria a sajtótájékoztatóról .... [ Bővebben ]

Bővebben ... [ Bővebben ]

 

 

[ Rövid hírek ]Beregnyei Miklős: Újvárosi anziksz - 2014.02.25.

Ez a kiadvány Paks II. világháború utáni épített környezetében bekövetkezett változásait igyekszik nyomon követni, alapvetően a Tolnai Napló és a Tolna Megyei Népújság városunkról megjelent írásai alapján.
Paks arculata az 1960-as évektől 1990-ig közel akkora változáson ment keresztül, mint 1860-tól a nagy háborúig (I. Világháború). A gyors változások miatt egyes létesítmények eltűntek, mint például a kenyérgyár, az autószerviz, de ide sorolom a Paksi Konzervgyárat is. Tehát éppen ideje volt elkezdeni ennek a nagy környezetváltozásnak a dokumentálását, mert 1990-től egy újabb változás indult el, amely egyre látványosabb utca képet eredményezett például a főutca esetében.
Paks településképét meghatározó épületek jelentős részét az 1960-as évek bontásai változtatták meg. Az 1990-től jelentkező építészek tervei alapján elindult építkezések a még meglévő régi városképen is sokat változtattak, de ez már egy újabb fejezet története.
Azt mondhatom, hogy az elmúlt félévszázad településképének változásait próbálja nyomon követni ez a kötet, amelynek a folytatására is szükség van – írja a kiadványban az olvasóknak a szerző.

Klikkelj középre, ha nem látod a kiadványt !!!

 

[ Rövid hírek ]Visszaszámlálás - 2014.02.13.

A Paksi Atomerőmű 1. blokkja 30. évfordulójára jelent meg a Visszaszámlálás című
könyv, melyet a  2012. december 14-én rendezett ünnepségen vehettek először kezükbe az érdeklődők.
Magyarország legnagyobb XX. századi beruházása volt a  Paksi Atomerőmű építése. Az 1969-től 1987-ig tartó időszak eseményeiről szinte napi gyakorisággal számolt be a Tolna Megyei Népújság című napilap. A közel két évtizednyi időszak sajtóanyagát dolgozta fel Beregnyei Miklós üzemtörténész.
A  60 000 oldalnyi újság lapjairól 10 000 olyan digitális felvételt készített, amelyen az építkezéssel és Pakssal kapcsolatos hírek vannak. Ebből a hatalmas adathalmazból lettek válogatva azok az írások és fotók, amelyek segítségével szinte újra feleleveníthetjük – innen a visszaszámlálás cím – az építkezés és a város építési fázisait. Plasztikusan mutatja be a könyv, hogy egy nagy ipari beruházás hogyan hat a befogadó település épített környezetére, milyen változásokat indukál.
A könyv három fejezetből áll: Gémeskúttól a maghasadásig - Nagyközségből atomváros - Három évtized képekben, és CD-mellékletet is tartalmaz. A 312 oldalas könyvet Beregnyei Miklós szerkesztette.
A könyvet az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. adta ki az 1. blokk 30 éves évfordulójára rendezett ünnepség színesítésére.

Archívumból ... Bővebben ... [ Bővebben ]

Klikkelj középre, ha nem látod a kiadványt !!!

 

Látnivalók
- Lussonium
- Paksi panorámák
HONLAPAJÁNLAT
- Győrffy József
- Lovas Katalin
- Kreatív-S 7000
- Paks kápolnái
- Paks növényei
- Paksi SE
- Virágos Paks 2002
Időjárás - vízállás
- Előrejelzés - Paks
-Humánmeteorológia
- Vízállás-előrejelzés
- Vízjelző Szolgálat
Csengey Dénes Kulturális Központ programjai
[ Bővebben ]
PaksNET QR kódja
[ PaksNET QR kódja ]
- PaksNET fotóalbumai -
[ Céggyűrű 2015 - Nyugdíjba vonulók köszöntése - Alapkőletétel 40 éves jubileuma - 2015.10.16. ] [ 40 éve tették le a Paksi Atomerőmű alapkövét - 2015.10.09. ] [ Dr. Barok József Pongrácz Sándor-díj elimerésben részesült - 2015.08.13. ] [ Urántoll és Atomtoll díj átadása - 2015.03.12. ] [ 20 éves lett a Fortuna Rádió [ 2015.03.01. ] [ MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Céggyűrű ünnepsége [ 2014.10.17. ] [ Trianon emlékszobor avatás Pakson [ 2014.06.04. ] [ Paksi Gyógyászati Központ ünnepélyes átadása [ 2014.05.09. ] [ Időszaki tárlat az Atomenergetikai Múzeumban [ 2014.04.29. ] [ Magyar Sajtó Napján átadták az Urántoll-, és Atomtoll–díjat Pakson [ 2014.03.13. ] [ MVM Paksi Atomerőmű Zrt. évindító sajtótájékoztatója [ 2014.02.13. ] [ MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Céggyűrű ünnepsége [ 2013.10.18. ] [ Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat Pakson [ 2013.10.09. ] [ II. Atomfutás Pakson [ 2013.09.14. ] [ I. brutálATOM futás képekben [ 2013.09.14. ] [ V. Paksi Nagy Sportágválasztó [ 2013.09.06. ] [ Cseresznyéskert Erdei Iskola megújulása [ 2013.05.17. ] [ Siller Fesztivál - pincék homlokzata [ 2013.05.10. ] [ Ürge-mezei tanösvény avatása [ 2013.04.27. ] [ Még 20 évig működhet az egyes paksi erőműblokk [ 2012.12.14. ] [ Az atomerőmű Céggyűrű-kitüntetését kapták [ 2011.10.20. ] [ IV. Paksi Nagy Sportágválasztó [ 2012.09.07-08. ] [ Paksi Inkubátor- és Akcelerátor ház átadása [ 2012.09.26. ] [ Első Atomfutás Pakson [ 2012.09.15. ] [ Polányi Máté harmadszor is Európa bajnok [ 2012.09.04. ] [ Az atomerőmű művészi szemmel [ 2012.08.30. ] [ Az AlternArt Művészeti Egyesület kiállítása Kiskunmajsán [ 2012.06.01. ] [ Megújult az Újtemplom és a Kodály Zoltán utca között tömbbelső [ 2012.05.24. ] [ Hatan-hatféleképpen [ 2012.05.07. ] [ Befejeződött a partfal-stabilizáció a Gárdonyi kilátónál [ 2012.05.03. ] [ Alapkőletétel a Gyógyászati Központnál [ 2012.04.05. ] [ B. Horváth Lilla kapta az Atomerőmű Urántoll díját [ 2012.03.14. ] [ Atomenergetikai Múzeum nyílt Pakson az atomerőműben [ 2012.03.07. ] [ Paksi Képtár - Expozíció [ 2012.01.26. ] [ ATOM 100 [ 2012.01.09. ] [ Gondokat okoz a Duna alacsony vízállása [ 2011.12.07. ] [ Az atomerőmű Céggyűrű-kitüntetését kapták [ 2011.10.20. ] [ Melinda, Katalin és Szilvia, fiatal művészeink a Kormányablak díjazottjai [ 2011.10.12. ] [ MVM Paks fogadása a norvég győzelem után [ 2011.07.22. ] [ MVM Paks - Kecskeméti TE labdarúgó mérkőzés [ 2011.07.17. ] [ Bencsik János NFM klima- és energiaügyekért felelős államtitkár látogatása [ 2011.07.07. ] [ Az MVM Paks felújított stadionban kezdi a szezont - 2011.07.05. ] [ Megalakult a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány - 2011.06.30. ] [ IX. Marx György Sakk Emlékverseny - Díjkiosztó - 2011.06.27. ] [ IX. Marx György Sakk Emlékverseny 7. forduló - 2011.06.24. ] [ IX. Marx György Sakk Emlékverseny - 2011.06.16. ] [ Évadzárót tartott a Paksi FC Liga Kupa győztes, bajnoki ezüstérmes labdarúgó csapata - 2011.05.19. ] [ Böde triplájával ezüstérmet szerzett a Paks - 2011.05.13. ] [ Web hír: Vatikán, Boldoggá avatták II. János Pált - 2011.05.01. ] [ Web hír: London, Kate Middleton és William herceg esküvője - 2011.04.29. ] [ A&A Zrt. alapkőletétele a Paksi Ipari Parkban - 2011.03.31. ] [ Fellegi Tamás látogtása az atomerőműbe - 2011.03.23. ] [ Kohl Gyöngyi Urántoll-díjas - 2011.03.11. ] [ Atomforce - girya edzés - 2011.03.11. ] [ Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány - Zárókonferencia - 2011.02.25. ] [ Kövi Gergő első fotókiállítása - 2011.02.14. ] [ PA Zrt. - TEIT szerződés aláírása - 2011.02.11. ] [ Erzsébet Nagy Szálloda ünnepélyes átadása - 2010.12.01. ] [ Dózsa György út útavató ünnepsége - 2010.09.12. ] [ 2010.09.12. - Sárkányhajó verseny Fadd-Domboriban ] [ 2010.09.07. - Pkorni-Lovas Katalin önálló festmény kiállítása ] [ 2010.09.05. - Családi Nap az atomerőműben ] [ 2010.09.04. - Nyílt Nap az atomerőműben ] [ 2010.09.03-04. - II. Paksi Nagy Sportágválasztó ] [ 2010.09.02. - Sárgödör tér ] [ 2010.08.16. - VIII. Marx György Emlékverseny - Díjkiosztás ] [ 2010.08.16. - VIII. Marx György Emlékverseny X. fordulója ] [ 2010.08.05. - VIII. Marx György Emlékverseny megnyitója, sorsolás ] [ 2010.07.28. - Paks - Dózsa György út felújításának folyamata ] [ 2010.07.28. - Paksi FC évad előtti sajtótájékoztatója ] [ 2010.04.08. - Paksi Képtárban látható a különleges Piranesi-gyűjtemény - 2010.04.08. ] [ 2010.03.31. - Átadták az M6-os Dunaújváros - Szekszárd szakaszát ] [ 2010.03.20. - Paksi FC - Ferencvárosi TC 1-2 (1-1) ] [ 2010.03.15. - Paks főutcája felújítás előtt ] [ 2010.03.12. - Kiss G. Péter az Urántoll-díjas ] [ 2010.01.23. - Visszatekintés az elmúlt évre (2009.) 342 db. fotóval ] [ 2009.12.15. - Paksi FC évzáró vacsorája ] [ 2009.12.10. - 20 éves a Paksi Hírnök ] [ 2009.12.03. - Lévai András szobrának avatása ] [ 2009.11.27. - Atomerőmű Sportegyesület 30 éves születésnapja ] [ 2009.11.21. - Defendo - nyílt szeminárium Pakson ] [ 2009.11.09. - Így éltek - Így éljűk kiállítás ] [ 2009.10.21. - Szabó Jánost köszöntötték, a Paksi FC U20-as válogatott labdarúgóját ] [ 2009.10.05. - Marx György Emlékverseny, díjkiosztó ] [ 2009.09.24. - VII. Marx György Emlékverseny, sorsolás ] [ 2009.09.12. - Sárkányhajó verseny ] [ 2009.09.05. - Atomerőmű Nyílt Napja ] [ 2009.08.01. - Paksi FC - Nyiregháza 1-0 ] [ 2009.06.21. - Defendo és Krav Maga szabadedzés Pakson ] [ 2009.01.09. - Akadálymentesítések megvalósítása a DMTA által érintett települések területén ] [ 2008,12.01. - Neutron Bevetési Osztály versenycsapata Orlandoban ] [ 2008.11.12. - A múlt, amire jövő épül ] [ 2008.10.17. - Pannónia-expedíció hazaért ] [ 2008.09.27. - Paksi FC - Győri ETO 2-1 ] [ 2008.08.30. - Paksi FC - DVTK 1-1 ] [ 2008.08.27. - Kozmann György és Kiss Tamás olimpiai bronzérmes sportolók ünneplése ] [ 2006.10.23. - 56-os Emlékmű avatása ] [ 2004.01.02. - Paks Várossá nyílvánításának 25. évfordulója ]

- PaksNET videói a YouTube-on -
[ 
Dr. Barok József Pongrácz Sándor-díj elimerésben részesült - 2015.08.13. ] [ 
20 éves lett a Fortuna Rádió / Paks - 2015.03.01. ] [ 
Ifjú pár extrém fotózása a strandon / Paks - 2013.07.12. ] [ 
21. Gastroblues Fesztivál sajtótájékoztatója / Paks - 2013.06.07. ] [ 
Hende Csaba az atomerőműbe látogatott / Paks - 2012.11.16. ] [ 
Húsz dolgozó kapott Céggyűrű-kitüntetést / Paks - 2012.10.19. ] [ IV. Paksi Nagy Sportágválasztó / Paks - 2012.09.07-08. ] [ 
Inkubátor-, és Akcelerátorház átadása / Paks - 2012.09.26. ] [ 
Atomfutás, Kenyér-, hal- és borünnep Pakson / Paks - 2012.09.12. ] [ 
Polányi Máté harmadszor is Európa bajnok / Paks - 2012.09.04. ] [ 
MVM Paks szezon előtti sajtótájékoztatója / Paks - 2012.07.24. ] [ Alapkőletétel a Gyógyászati Központnál [ 2012.04.05. ] [ B. Horváth Lilla kapta az Atomerőmű Urántoll díját [ 2012.03.14. ] [ Atomenergetikai Múzem nyílt Pakson az atomerőműben - riportok [ 2012.03.07. ] [ Atomenergetikai Múzem nyílt Pakson az atomerőműben [ 2012.03.07. ] [ ATOM 100 [ 2012.01.09. ] [ Duna alacsony vízállása [ 2011.12.07. ] [ Az atomerőmű Céggyűrű-kitüntetését kapták [ 2011.10.20. ] [ MVM Paks csapatának fogadása - 2011.07.22. ] [ Bencsik János NFM klima- és energiaügyekért felelős államtitkár látogatása [ 2011.07.07. ] [ Az MVM Paks felújított stadionban kezdi a szezont - 2011.07.05. ] [ IX. Marx György Sakk Emlékverseny - Díjkiosztó - 2011.06.27. ] [ IX. Marx György Sakk Emlékverseny - 2011.06.16. ] [ Évadzárót tartott a Paksi FC Liga Kupa győztes, bajnoki ezüstérmes labdarúgó csapata - 2011.05.19. ] [ Böde triplájával ezüstérmet szerzett a Paks - 2011.05.13. ] [ A&A Zrt. alapkőletétele a Paksi Ipari Parkban - 2011.03.31. ] [ Fellegi Tamás látogtása az atomerőműbe - 2011.03.23. ] [ Atomforce - girya edzés - 2011.03.11. ] [ Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány - Zárókonferencia - 2011.02.25. ] [ Kövi Gergő első fotókiállítása - 2011.02.14. ] [ PA Zrt. - TEIT szerződés aláírása - 2011.02.11. ] [ Erzsébet Nagy Szálloda megnyitotta kapuit - 2010.12.01. ] [ Erzsébet Nagy Szálloda megnyitotta kapuit / Beszédek - 2010.12.01. ] [ A felújított főutca / Paks - 2010.10.30. ] [ 
Húsz dolgozó kapott Céggyűrű-kitüntetést / Paks - 2010.10.22. ] [ I. Iparági sárkányhajó találkozó / Fadd-Dombori - 2010.09.18. ] [ Dózsa György út útavató ünnepsége - 2010.09.12. ] [ Sárkányhajó Bajnokság / Fadd-Dombori - 2010.09.12. ] [ 2010.09.05. - Családi Nap az atomerőműben ] [ 2010.09.04. - Nyílt Nap az atomerőműben ] [ II. Paksi Nagy Sportágválasztó / Paks - 2010.09.03-04. ] [ Sárgödör tér / Paks - 2010.09.02. ] [ Bor és Hal Ünnepének tervezett ismertetése / Paks - 2010.09.02. ] [ 
VIII. Marx György-sakkemlékverseny eredményhirdetése / Paks - 2010.08.16. ] [ 
Dózsa György út átépítésének folyamata / Paks - 2010.08.14. / Paks - 2010.08.16. ] [ 
Paksi FC bajnoki szezon előtti sajtótájékoztatója / Paks - 2010.07.28. ] [ 
Utazás az M6-os autópálya alagútjaiban oda-vissza / Paks - 2010.04.02. ] [ 
M6-os autópálya Dunaújváros - Szekszárd szakaszának átadása / Paks - 2010.03.31. ] [ 
Paksi Sportegyesület küldöttközgyűlése - Az év edzője, sportolója / Paks - 2010.03.29. ] [ 
Urántoll-díjat kapott Kiss G. Péter / Paks - 2010.03.12. ] [ 
Paks város főutcája a rekonstrukció kezdete előtt / Paks - 2010.03.03. ] [ 
Átutazunk autóval Paks főutcáján este / Paks - 2010.01.31. ] [ 
Paksi FC évzáró vacsorája / Paks - 2009.12.15. ] [ 
20 éves a Paksi Hírnök / Paks - 2009.12.10. ] [ 
Paksi Atomerőmű Zrt. húsz dolgozója kapott céggyűrűt / Paks - 2009.10.22. ] [ 
Szabó János köszöntése / Paks - 2009.10.21. ] [ 
2. Sárkányhajó verseny / Fadd-Dombori - 2009.09.12. ] [ 
Labdarúgás - Paksi FC szezonindító sajtótájékoztatója / Paks - 2009.07.20. ] [ 
Az erőmű együttműködése a vízilabda-szövetséggel / Paks - 2009.06.16. ] [ 
Svájci nagykövet a paksi atomerőműben / Paks - 2009.06.17. ] [ 
Kosárlabda - Atomerőmű SE - Szolnok 89-70 / Paks - 2009.05.05. ] [ 
Kosárlabda - Atomerőmű SE - Szolnok 86-73 / Paks - 2009.04.29. ] [ 
Dr. Habsburg Ottó az atomerőműbe látogatott / Paks - 2009.04.20. ] [ 
Az új blokkok teveiről - Paksi Önkormányzati látogatás az atomerőműben / Paks - 2009.04.06. ] [ 
Erdősi Csaba János kapta az Urántoll-díjat / Paks - 2009.03.13. ] [ 
Paksra utazunk Szekszárd felől / Paks - 2009.02.19. ] [ 
Paksi FC szezon előtti sajtótájékoztatója - Éger László / Paks - 2009.02.13. ] [ 
Paksi FC szezon előtti sajtótájékoztatója - Gellei Imre / Paks - 2009.02.13. ] [ 
Paksi FC szezon előtti sajtótájékoztatója - Karszt József / Paks - 2009.02.13. ] [ 
Paksi FC szezon előtti sajtótájékoztatója - Haraszti Zsolt / Paks - 2009.02.13. ] [ 
Neutron Bevetési Osztály a SWAT Round-Up VB-n / Paks - 2008.12.15. ] [ 
A múlt, amire jövő épül - időszaki kiállítás megnyitója / Paks - 2008.11.12. ] [ 
Pannónia-expedíció hazatért / Paks - 2008.10.17. ] [ 
Lussonium - Legio Brigetio római légiós bemutatója / Paks - 2008.06.14. ] [ 
Paks Város Sportjáért kitüntetés átadása Feil Ádámnak / Paks - 2006.05.15. ] [ 
II. fokú árvízvédelmi készültség a Dunánál / Paks - 2006.04.07. ] [ 
II. fokú árvízvédelmi készültség a Dunánál / Paks - 2006.04.03. ] [ 
Pozitívan zárult a NAÜ-OSART nemzetközi utóvizsgálat / Paks - 2005.02.28. ] [ 
II. Paksi újboráldás / Paks - 2004.11.20. ] [ 
Paksi Atomerőmű a MOB arany fokozatú főtámogatója / Paks - 2004.09.24. ] [ 
Babércserje ültetése a TLK előtti parkban / Paks - 2004.09.24. ]


  - TelePaks online adása közben
12:00 Hiradó (ism.), 19:00 Híradó
20:00 Híradó (ism.) - Klikk a képre!


  - Fortuna Rádió élő online adása
[ 
Fortuna Rádió élő online adása ]

  - www.facebook.com/paksnet.hu
  - Paks térképe - Maps Google
Paks térképe


  - Paks időjárása
Időjárás Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no


  - Időkép - Paks időjárása


• Másolás és minden jog fenntartva © 1999-2017 • www.PaksNET.hu •  Utolsó módosítás: 2016.03.13. • Impresszum